Λιβύη: Οι έξι Τούρκοι που συνελήφθησαν απελευθερώθηκαν



Ιούλιος 2, 2019. 17:40

Έξι Τούρκοι που κρατούνταν στη Λιβύη από τις δυνάμεις πιστές στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, απελευθερώθηκαν, όπως σημειώνει η λιβυκή «marsad»  επικαλούμενη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από την προειδοποίηση ότι οι πολιτοφυλακές του Χαφτάρ θα γίνουν ‘στόχοι’, εάν δεν απελευθερώσουν τους αιχμάλωτους.



Η Τουρκία υποστηρίζει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στην Τρίπολη. Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Χαλίφα Χαφτάρ ξεκίνησε  στρατιωτική επίθεση στις 4 Απριλίου για να την κατάληψη της  πρωτεύουσας της Λιβύης, αλλά έχει αποκρουσθεί από τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας.


Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε ότι οι απελευθερωθέντες ήθελαν να συνεχίσουν  να εργάζονται αντί να επιστρέψουν στην Τουρκία.


Το πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι οι συλληφθέντες ήταν ναυτικοί  και μεταξύ αυτών δεν υπήρχε στρατιωτικός.


Οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης δήλωσαν ότι την Κυριακή κατέστρεψαν ένα τουρκικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στο μοναδικό αεροδρόμιο της Τρίπολης και ανακοίνωσαν ‘γενική κινητοποίηση’ καθώς οι εντάσεις μεταξύ της Άγκυρας και της διοίκησης της λιβυκής Ανατολής είχαν ενταθεί.


marsad.ly


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr