Κοσσυφοπέδιο: Η διπλωματία της αντιπολίτευσης- ο Αλμπίν Κούρτι στην Παλαιστίνη



Ιούλιος 30, 2019. 16:46

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους ανθρώπους του Τούρκου πρόεδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο ηγέτης του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, έχει μεταβεί στην Παλαιστίνη για να παραστεί σε συνέδριο στη χώρα η οποία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, γράφει η αλβανική «Gazeta Metro».


Ο Αλμπίν  Κούρτι έχει πάει στη Ραμάλα για να παραστεί σε διάσκεψη για την ειρήνη και την ισότητα στη Μέση Ανατολή, ένα συνέδριο που πραγματοποιείται στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ.


Μετά την  επίσκεψη στην Τουρκία, η Παλαιστίνη είναι η δεύτερη αντι-αμερικανική χώρα χώρα που πηγαίνει ο Κούρτι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Σήμερα στη Ραμάλα, άρχισαν οι εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνονται από τη Σοσιαλιστική Διεθνή, όπου να αντιμετωπισθεί η ανάγκη για την ειρήνη και την έλλειψη ισότητας στη Μέση Ανατολή.


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί πρώτα για τρεις ημέρες στη Ραμάλα και κατόπιν θα συνεχισθεί  στο Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Κινήματος Αυτοδιάθεσης.


Το αλβανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Παλαιστίνη και η Τουρκία είναι δύο χώρες που πρόσφατα έχουν αυξημένες σχέσεις με το ρωσικό κράτος, για αγορά όπλων καθώς και εμβάθυνση της συνεργασίας και  της διπλωματίας.


Επίσης, η Παλαιστίνη είναι γνωστή για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το Ισραήλ, όσον αφορά την Ιερουσαλήμ.


Οι Εβραίοι θεωρούν την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του αρχαίου  βασιλείου του Ισραήλ, από την εποχή του  βασιλιά Δαυίδ, και ως ιστορική πρωτεύουσά τους περισσότερα από 3.000 χρόνια, για πολιτικούς και θρησκευτικούς λόγους.


Οι Παλαιστίνιοι από την άλλη,  υποστηρίζουν ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα  του κράτους που θέλουν να δημιουργήσουν. Αποτελούν το ένα τρίτο του πληθυσμού της  - 882 χιλιάδες Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τα ισραηλινά στατιστικά στοιχεία-, αλλά οι περισσότεροι ζούνε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


lajmi.net


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr