Οι χώρες της περιοχής σιωπούν για τη «Μεγάλη Αλβανία», λέει ο Σέρβος ΥΠΑΜ



«Οι προσπάθειες για τη δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας» απειλούν τα Βαλκάνια: Βουλίν και Χαρτσένκο για την κατάσταση στην περιοχή», γράφει το σερβικό δημοσίευμα

Ιούλιος 24, 2019. 16:27


Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η σιωπή της διεθνούς κοινότητας αλλά και των χωρών της περιοχής στις προσπάθειες για τη δημιουργία «Μεγάλης Αλβανίας», δήλωσε ο Βουλίν.

Ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν, συναντήθηκε σήμερα με τον νεοδιορισθέντα  πρέσβη  της Ρωσίας, Αλεξάντερ Μποκάν – Χαρτσένκο και επεσήμανε ότι η προσπάθεια σχηματισμού του «στρατού Κοσσυφοπεδίου» είναι εντελώς απαράδεκτη και ότι όλες οι προσπάθειες για τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας» απειλούν την ειρήνη σε ολόκληρα τα Βαλκάνια.


Ο υπουργός χαιρέτισε τον Μποκάν- Χαρτσένκο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον προηγούμενο πρέσβη της Ρωσίας, Αλεξάντερ Τσεπούριν, για τη συμβολή στη βελτίωση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένος ότι η συνεργασία με τον πρέσβη Μποκάν- Χαρτσένκο ως σπουδαίο γνώστη των ευκαιριών στα Βαλκάνια, θα συνεχισθεί.


Σύμφωνα με τον Βουλίν, μεταξύ των χωρών μας υπάρχουν ιστορικές βαθιές ρίζες και μια ανοικτή ειλικρινής σχέση μεταξύ των δύο προέδρων και ανώτατων διοικητών των στρατών της Δημοκρατίας της Σερβίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Βλαντίμιρ Πούτιν μπορούν να συνεχίσουν τις σχέσεις ένα γεγονός που σίγουρα θα συμβάλει στην επίτευξη ακόμη καλύτερων αποτελεσμάτων στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας καθώς και της συνολικής συνεργασίας.


Στη σημερινή συνάντηση, η στρατιωτικο-πολεμική συνεργασία αξιολογήθηκε ως μία από τις πιο επιτυχημένες πτυχές της συνεργασίας Σερβίας και Ρωσίας και συγκεκριμένα η πραγματοποίηση κοινών ασκήσεων και η συνέχιση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.


telegraf.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr