Διαμάχη Γερμανίας – Αυστρίας για τους λαθρομετανάστες



Ιούλιος 13, 2019. 21:36

Η Γερμανία και η Αυστρία βρίσκονται σε διαμάχη για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

«Η πολιτική της κατανομής των παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη απέτυχε», δήλωσε σήμερα ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μας  κάλεσε για μια «συμμαχία των προθύμων» για το θέμα της κατανομής των λαθρομεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο- μια πρωτοβουλία που απορρίφθηκε αμέσως από τον πρώην καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.


 Ο Κουρτς, του οποίου το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα είναι φαβορί στις βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία, ανακοίνωσε ότι η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική  για τους μετανάστες είναι μια αποτυχία και τόνισε ότι όλοι οι μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεσόγειο, πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους.


«Η κατανομή των μεταναστών στην Ευρώπη απέτυχε» δήλωσε ο Κούρτς σήμερα.


Σε συνέντευξή του στο γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης RND ο Χέικο Μας   κάλεσε για μια νέα ένωση, λέγοντας ότι οι χώρες που επιθυμούν να δέχονται μετανάστες πρέπει να ενεργήσουν για την υποδοχή τους, μετά από μια σειρά συγκρούσεων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ των πλοίων διάσωσης διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων και των ιταλικών αρχών που δεν επιθυμούν να δεχθούν πλοία με μετανάστες στα λιμάνια τους.


Η συμφωνία για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο δεν μπορεί πλέον να αποτύχει λόγω της έλλειψης συμφωνίας σχετικά με την κατανομή των διασωθέντων. Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί, η Γερμανία είναι έτοιμη να συμβάλει σημαντικά στην εξασφάλιση της έγκρισης των διασωθέντων μεταναστών σε τακτική βάση, δήλωσε ο Μας, προσθέτοντας ότι θα κληθούν να συμμετάσχουν εθελοντικά όλες οι χώρες της ΕΕ.


Ο Κουρτς ανέδρασε αρνητικά στις δηλώσεις αυτές: «το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η άρση των οικονομικών κινήτρων  για τους αδίστακτους λαθρεμπόρους και η επιστροφή των ανθρώπων που διασώθηκαν στα σπίτια τους ή στις χώρες διέλευσης τους και την ανάληψη πρωτοβουλιών  για σταθερότητα και οικονομική ανάπτυξη στην  Αφρική», είπε.


blitz.bg, trud.bg, 


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr