Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019

Έντι Ράμα: Δεν έχω στις φλέβες μου ελληνικό αίμα…Ιούλιος 31, 2019. 08:49

Τίρανα.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα σχολίασε την αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα, και την απόφαση για τις διαπραγματεύσεις τον Οκτώβριο. Έδωσε, μάλιστα, ένα σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι Αλβανοί Ορθόδοξοι είναι Αλβανοί και οι Ορθόδοξοι Έλληνες είναι Έλληνες, όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.


«Πρώτα απ’ όλα έχω ένα μείγμα στις φλέβες μου και δεν θα ήμουν αναστατωμένος εάν είχα και ελληνικό αίμα, αλλά δεν έχω, έχω άλλες καταβολές, από την Σκόνδρα, τη Μιρντίτα, το Μπεράτ, το Βούνο της Αυλώνας. 

Οι Αλβανοί Ορθόδοξοι είναι Αλβανοί και οι Έλληνες Ορθόδοξοι είναι Έλληνες.
 Ο στόχος (μου) ήταν πάντα η καλύτερη δυνατή σχέση», είπε ο Έντι Ράμα απαντώντας στις αιτιάσεις του Έλληνα υπουργού  Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ότι έχει και ελληνικό αίμα.


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας συνέχισε:


«Είχαμε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, αυτά είναι θέματα του παρελθόντος. Με τη νέα κυβέρνηση θέλουμε να συνεχίσουμε το διάλογο σε θέματα φιλίας, κατανόησης, σεβασμού. Είναι σημαντικό να επανεξετάσουμε ορισμένες πτυχές που σχετίζονται με τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. 


»Η μειονότητα θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της συνύπαρξης και του πλούτου μας. Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις, η λήψη  αποφάσεων του Οκτωβρίου δεν έχουν καμία σχέση με την Αλβανία, αλλά με την εσωτερική δυναμική  της ΕΕ, με τη πολιτική της που δεν συνδέεται με την αντικειμενική τεχνική αξιολόγηση. Όλα μπορούν να συμβούν τον Οκτώβριο, τίποτε δεν αποκλείεται», είπε ο Έντι Ράμα.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr