Σερβία: Ρώσοι εκπαιδεύουν έφηβους για πόλεμο σε καλοκαιρινή κατασκήνωση



Ιούλιος 29, 2019. 22:39

 Βελιγράδι.

Παρόλο που είχε απαγορευτεί πέρυσι, το στρατόπεδο του Ζλάτιμπορ, άνοιξε πάλι αυτό το καλοκαίρι, όπου πραγματοποιείται στρατιωτική εκπαίδευση, κυρίως, εφήβων.



Το στρατόπεδο Ζλάντιμπορ, όπου διεξάγεται στρατιωτική εκπαίδευση, φιλοξενεί άτομα ηλικίας από 14 έως 24 ετών. Το στρατόπεδο διοργανώνεται από άτομα που υποστηρίζονται από τη ρωσική ακροδεξιά οργάνωση «ENOT Corp», όπως σημειώνει  το τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων «Kanal 5».


Το στρατόπεδο έλαβε μεγάλης δημοσιότητας πέρυσι, όταν εμφανίστηκαν στο στρατόπεδο έφηβοι ντυμένοι στρατιωτικά να χρησιμοποιούν πραγματικά όπλα. Φέτος, έπειτα από αυτές τις δημοσιεύσεις οι φιλοξενούμενοι δεν εμφανίζονται να κρατούν όπλα.


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, χαρακτήρισε το στρατόπεδο ως «υψίστης σημασίας» στο δήμο Τσαγέτιν, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για μια «αθλητική, ψυχαγωγική, εκπαιδευτική κατασκήνωση».


Σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης, για ένα τέτοιο στρατόπεδο απαιτείται άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, αλλά το στρατόπεδο αυτό στερείται άδειας.


Το δημοσίευμα της σερβικής Blic,  δεν διευκρινίζει γιατί τα παιδιά που φιλοξενούνται είναι όλη μέρα ντυμένα με στολές καμουφλάζ.



 

kanal5.com.mk


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr