Ο Γάλλος πρόεδρος στο Βελιγράδι: Η Σερβία είναι ένα σημαντικό ευρωπαϊκό έθνος



Ιούλιος 15, 2019. 20:42

«Η Σερβία  είναι ένα σημαντικό ευρωπαϊκό κράτος και έθνος», δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο Βελιγράδι, επισημαίνοντας ότι η ΕΕ πρέπει να αλλάξει η ίδια για να είναι έτοιμη να δεχθεί τη Σερβία.


Είπε ότι η Σερβία είναι μέρος της διαδικασίας ένταξης στην ΕΕ, έτσι ώστε η ΕΕ πρέπει να λάβει ορισμένες αποφάσεις για να λειτουργήσει καλύτερα.


«Παράλληλα όμως με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Σερβία, η ΕΕ πρέπει να μεταρρυθμιστεί για να είναι έτοιμη  να δεχθεί τη Σερβία», δήλωσε ο Μακρόν.


Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι ζήτησε τη βοήθεια της Γαλλίας σχετικά με την πορεία της ΕΕ και την επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, όπως τόνισε η χώρα του με τη Γαλλία υπέγραψαν 22 συμφωνίες.


«Δεν είμαι ονειροπόλος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι η πολιτική και ο ενθουσιασμός του Μακρόν, μπορούν να αλλάξουν πολλά στην ευρωπαϊκή ήπειρο και να βοηθήσει τη χώρα μας», δήλωσε ο Βούτσιτς σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.


Οι αντιπροσωπείες της Γαλλίας και της Σερβίας, υπέγραψαν σήμερα 22 διμερείς συμφωνίες στον τομέα της οικονομίας, της βιομηχανίας, των στρατιωτικών, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.


Πρόκειται για δήλωση πρόθεσης στην υλοποίηση του έργου κατασκευής του μετρό του Βελιγραδίου, για μια συμφωνία για την αγορά θερμικής ενέργειας, και μια σύμβαση με την NBDA για την παράδοση πυραύλων ‘mistral’.


Επίσης, για συμπαραγωγή κινηματογράφου και συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης της Σερβίας και της κυβέρνησης της Γαλλίας για το καθεστώς της γαλλικής σχολής στο Βελιγράδι.


politika.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr