Σκόπια: Παρουσίαση όπλων και εξοπλισμών στην κεντρική πλατεία της πόλης



Ιούλιος 6, 2019. 22:48


Στην κεντρική πλατεία της πόλης των Σκοπίων, το απόγευμα (χθες) από τις 6 έως τις 9 , οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οχήματα, όπλα και εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκαν κατά την στρατιωτική άσκηση «Αποφασιστικό Χτύπημα ‘ 19».


Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα, η αναπληρώτρια πρέσβειρα των ΗΠΑ, Μικαέλα Σβάιτσερ- Μπλουμ,  αξιωματούχοι του στρατού και της αμερικανικής πρεσβείας.


Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επικοινωνία με τους συμμετέχοντες της άσκησης να εξοικειωθούν με τα οχήματα μάχης, τα όπλα και τον εξοπλισμό, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη μεγαλύτερη από ποτέ στρατιωτική άσκηση που διοργανώθηκε στη Βόρεια Μακεδονία με δυτικές δυνάμεις.


Η άσκηση «Αποφασιστικό χτύπημα 19» είναι η μεγαλύτερη άσκηση που διεξήχθη στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στην οποία συμμετείχαν 2.700 στρατιώτες από έξι χώρες.


Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η άσκηση άρχισε  στις 5 Ιουνίου και θα λήξει στις 8 Ιουλίου. Διεξάγεται στο στρατόπεδο ‘Κρίβολακ’ και έχει στόχο την ενίσχυση των τυποποιημένων διαδικασιών για τη λειτουργία των μονάδων του πολυεθνικού στρατού και την προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστοσύνης, όπως σημειώνεται.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr