Οι Αλβανοί φοβούνται ενδεχόμενη τοποθέτηση του Ισπανού ΥΠΕΞ στη θέση της Μογκερίνι



Ιούλιος 2, 2019. 21:16

Η ειδησεογραφική πύλη ‘Politico’ αναφέρει ότι εάν εκλεγεί ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών ως νέος επικεφαλής της διπλωματίας στην ΕΕ, θα είναι και ο νέος διαμεσολαβητής στο διάλογο μεταξύ της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου, με στόχο την εξομάλυνση των σχέσεων, γράφει η σερβική ‘Τέλεγκραφ’.


Εάν ο Γιόσεπ Μπορέλ εκλεγεί ως επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ, θα μπορούσε να οδηγηθεί  ο διάλογος σε αδιέξοδες καταστάσεις που οφείλονται στο γεγονός ότι η Ισπανία δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με το Politico.


Οι κατηγορίες  που αναφέρθηκαν για την υποψήφια Γερμανίδα υπουργό Άμυνας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,  για κατάχρηση χρημάτων και κακή θητεία στο υπουργείο, είναι ακόμη ένα παράδειγμα που υποστηρίζει το γεγονός ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν έχουν πλήρως υπόψη τις συνέπειες των επιλογών τους, σημειώνει η Politico.


Το κείμενο αναφέρει, επίσης, ότι η Ισπανία δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, λόγω της δικής της ανησυχίας σχετικά με τις αποσχιστικές τάσεις  μιας επαρχίας της, της Καταλονίας.


telegraf.rs


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr