Κομμερσάντ: Νίκη Ερντογάν κατά της Δύσης …



Ιούλιος 13, 2019. 23:19

Σε άρθρο της, η  ρωσική εφημερίδα Κομμερσάντ αναφέρει ότι παρά τις πιέσεις της Δύσης, άρχισε η έναρξη των παραδόσεων των συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας  S-400,  αξιολογώντας για το γεγονός αυτό τη στάση έναντι της Δύσης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει το τουρκικό δημοσίευμα.



Η διαφωνία προέκυψε από την αρχή. Από  την πρόθεση αγοράς του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400,  από την Τουρκία.  Από τότε άρχισαν οι πιέσεις τόσο του ΝΑΤΟ όσο των ΗΠΑ εναντίον της αγοράς από τη Ρωσία και πολλοί πίστευαν ότι η αγορά αυτή θα ματαιώνονταν.


Ο πολιτικός σχολιαστής της Κομμερσάντ, Ντμίτρι Ντρίζε, στο άρθρο του υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας κέρδισε μια προσωπική νίκη εναντίον της Δύσης.


 «Οι ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ απειλούσαν με κυρώσεις για να εμποδίσουν την αποστολή των S-400  στην Τουρκία. Οι Δυτικοί  εξέφραζαν την ανησυχία τους για τον εταίρο του ΝΑΤΟ, που αγοράζει πολεμικά συστήματα από τον εχθρό και τα οποία δεν είναι συμβατά», αναφέρει ο Ρώσος αρθρογράφος.


Εν κατακλείδι, σημειώνει ότι ο Ερντογάν εξήγησε ότι δεν είχε τη δυνατότητα εξεύρεσης άλλου ισόβαθμου συστήματος για την προστασία της χώρας του από επιθέσεις.


Η επιμονή και πολιτική οξύνοια του Ερντογάν ανάγκασαν  τον Τραμπ να παραδεχθεί ότι είχε δίκαιο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.


liderhaber.org
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr