Σκόπια: Ο πρωθυπουργός δεν ενοχλείται με την ονομασία Γκότσε Ντέλτσεφ της εθνικής οδού



Ιούλιος 7, 2019. 23:16

Σκόπια.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ δεν έχει τίποτε εναντίον του ονόματος του αυτοκινητόδρομου Μιλαντίνοβτσι- Στιπ που φέρει την ονομασία «Γκότσε Ντέλτσεφ». 


Η απόφαση για το όνομα της οδού  λήφθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση όταν ξεκίνησε η κατασκευή του τμήματος και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Ο Ζάεφ είπε χθες ότι αυτό δεν το ήξερε, αλλά θα την σεβαστεί εάν είναι πραγματική.
«Αν ναι, θα μείνει. Δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής, εφόσον υπάρχουν ήδη ολοκληρωμένη διαδικασία για την ονοματοδοσία της οδού», είπε ο πρωθυπουργός.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη διαδικασία ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ανοίγοντας ένα ανύπαρκτο ζήτημα με τον Γκότσε Ντέλτσεφ.


Το ίδιο έκανε πέρυσι προσπαθώντας να δημιουργήσει ζητήματα  σχετικά με το όνομα του έθνους και της γλώσσας, που ευτυχώς απέτυχε, αφού σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, το Μακεδονικό Έθνος και οι Μακεδόνες προστατεύθηκαν και η Μακεδονική Γλώσσα για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε.


Η αντιπολίτευση είτε δεν το καταλαβαίνει  είτε σκόπιμα δημιουργεί τέτοια προβλήματα που προκαλούν ζημιά στο κράτος και αποφέρουν πολιτικά κέρδη  μόνο σε ορισμένες δομές που δεν σκέφτονται καλά ούτε υπέρ της αντιπολίτευσης ούτε το κράτος.


fokus.mk



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr