Αλβανία: Μεγάλη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης χωρίς βιαιότητες



Ιούλιος 9, 2019. 08:01

Δεκάδες χιλιάδες Αλβανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας μπροστά από το πρωθυπουργικό κτήριο, ζητώντας την αποχώρηση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα.


Η  ενωμένη αντιπολίτευση με το σύνθημα «Ράμα φύγε», οι διαδηλωτές έκανε πορεία στο κυβερνητικό κτήριο, στο υπουργείο Εσωτερικών και στο Κοινοβούλιο, όπου τράβηξαν τον μεταλλικό φράκτη που οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν τοποθετήσει γύρω από αυτό.


Τα κυβερνητικά κτήρια φυλάσσονταν από δυνάμεις της αστυνομίας που υπολογίστηκαν περίπου σε  1300 αστυνομικούς.


Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα και μετά από δύο ώρες διαλύθηκαν ήσυχα.


Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος,Λουλζίμ Μπάσα, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις γίνονται από τους πολίτες που απείχαν από τις δημοτικές εκλογές της 30ης Ιουνίου  και απηχούν το ποσοστό των 85% των ψηφοφόρων της χώρας και αποκάλεσε τις διαμαρτυρίες για την αποχώρηση του Ράμα από την εξουσία ως ‘λαϊκό δημοψήφισμα’.


Αυτή ήταν η δέκατη εθνική διαδήλωση που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση στην Αλβανία και η πρώτη μετά τις δημοτικές εκλογές στη χώρα.


evropaelire.org
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr