Ευρωπαϊκά Προγράμματα εκατομμυρίων μεταξύ Βουλγαρίας και Βόρειας Μακεδονίας



Ιούλιος 12, 2019. 19:08

Πάνω από 10,3 εκατομμύρια ευρώ επενδύθηκαν από την αρχή της τρέχουσας περιόδου προγραμματισμού μέχρι τώρα στους δήμους της παραμεθόριας περιοχής της Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, γράφει  η βουλγαρική εφημερίδα «24 Ώρες».

Αυτό ανακοινώθηκε από τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων Πέτια Αβράμοβα, που μαζί με τον υπουργό Αυτοδιοίκησης της Βόρειας Μακεδονίας, Γκόραν Αϊλόφσκι  παρέδωσαν 17 νέες συμβάσεις στους δικαιούχους στο πλαίσιο της δεύτερης πρόκλησης υποβολής προτάσεων αξίας πάνω από 5,1 εκατομμύρια ευρώ.


Επτά από τα έργα με κορυφαίους συνεργάτες στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και δέκα με κορυφαίους συνεργάτες από τις βουλγαρικές  πόλεις Μπλαγκόεβγκραντ και Κιουστεντίλ, , σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του βουλγαρικού υπουργείο Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων.


Μέχρι στιγμής οι δύο χώρες έχουν υλοποιήσει 46 έργα. Πρόκειται για πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, τον μετριασμό των φυσικών καταστροφών και της κλιματικής αλλαγής, την προστασία του τοπικού πληθυσμού από τις πλημμύρες και τις πυρκαγιές και την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων, την προώθηση του παραδοσιακού πολιτισμού και της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας των νέων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των περιφερειακών επιχειρήσεων.


24chasa.bg
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr