Βουλγαρία: Πότε θα γίνει η παράδοση των F-16



Ιούλιος 20, 2019. 09:05

 Το βουλγαρικό κοινοβούλιο επικύρωσε την αγορά οκτώ αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εγκρίνοντας μια μεγάλη αύξηση του ελλείμματος στον  προϋπολογισμού εξαιτίας αυτού, όπως αναφέρουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.


Τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μέχρι το 2024 και θα κοστίσουν 1.256 εκατομμύρια δολάρια.


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βουλγαρική αγορά στον τομέα της Άμυνας από την πτώση του κομμουνισμού στη χώρα αυτή.


Οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι τον Σεπτέμβριο και το Κοινοβούλιο έχει, επίσης, εγκρίνει την αναθεώρηση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με την οποία το έλλειμμα θα αυξηθεί από το 0,5 σε 2,1% του ΑΕΠ.


«Με την αγορά των F-16 θα γίνουμε η πρώτη χώρα των Βαλκανίων που θα τα αποκτήσει», δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.


Η Βουλγαρία είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004 και εδώ και πολλά χρόνια ήθελε να αντικαταστήσει το στόλο των παρωχημένων αεροσκαφών σοβιετικής παραγωγής M-29, μετά από έρευνα αγοράς και δυνατοτήτων κατέληξε στην αγορά των αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.


Στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ο υπουργός Άμυνας,  ως προς το κόστος των αεροσκαφών, όπως σημειώνει η βουλγαρική ‘Trud’, δήλωσε ότι  εάν ήταν κυβέρνηση το ‘Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα’  θα κατέληγε στην ίδια επιλογή αγοράς.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr