Άρχισαν τα αμερικανικά αντίποινα για τους S-400



 Ιούλιος 13, 2019. 22:43

Άγκυρα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ενέκρινε νόμο που ρυθμίζει την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Το μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντέιβιντ Τσιτσιλίνε ανέφερε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την άρση με 253 ψήφους υπέρ, ενώ την καταψήφισαν 171.


Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε επίσης τον νόμο και θα σταλεί τώρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ για υπογραφή, όπως δήλωσε.


Ο νόμος που εγκρίθηκε από τη Γερουσία των ΗΠΑ και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, προβλέπει την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Σύμφωνα με το νόμο, η κυβέρνηση της Κύπρου δεν θα επιτρέπει στα ρωσικά πολεμικά πλοία να χρησιμοποιούν  τα λιμάνια της.


Όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα το σχετικό νομοσχέδιο παρουσίασε στο Κογκρέσο ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπόμπ Μενέντεζ, όπως επίσης και την πρόταση  για  περιορισμούς στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία.


Σύμφωνα, εξάλλου, με την Φωνή της Αμερικής, στις 16 Απριλίου, ο Μενέντεζ πήγε στην Κύπρο, όπου παρουσίασε το σχέδιο νόμου για την άρση του εμπάργκο όπλων στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.


sozcu.com.tr


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr