Η Τουρκία αναμένει τη δεύτερη αποστολή των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400



Ιούλιος 25, 2019. 20:32

Η Τουρκία παρέλαβε πλήρως την πρώτη αποστολή των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων  S-400 και ετοιμάζεται για τη δεύτερη παρτίδα, θέτοντας επί τάπητος μια νέα πιθανή αναμέτρηση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η  λιβανική Αλ Μανάρ στην αγγλική έκδοσή της.

Η πρώτη παρτίδα παραδόθηκε παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις των ΗΠΑ προς την Τουρκία να ακυρώσει τη συμφωνία με την απειλή  κυρώσεων.


 Η Ρωσία και η Τουρκία ολοκλήρωσαν τη συμφωνία για την παράδοση των προηγμένων αμυντικών συστημάτων τον Δεκέμβριο του 2017.


Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται εν μέσω της απειλής της Ουάσιγκτον ότι η Τουρκία θα υποστεί κυρώσεις όταν τα ρωσικά πυραυλικά αντιαεροπορικά συστήματα παραδοθούν στο σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ.


Η Τουρκία και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε αντιπαράθεση ως προς το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα καθώς η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι δεν είναι συμβατό με τη στρατιωτική άμυνα της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα αεροσκάφη F-35, τμήματα  των οποίων κατασκευάζονται στην Τουρκία.


almanar.com.lb
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr