Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ο «Turkish Stream» θα περνά από τη Βουλγαρία και όχι από την Ελλάδα



Ιούλιος 26, 2019. 22:41

Η δεύτερη γραμμή του αγωγού «Turkish Stream» θα περνά από το έδαφος της Βουλγαρίας, όχι από την Ελλάδα. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Νόβακ, στο περιθώριο της συνεδρίασης της  ρωσο-τουρκικής  διακυβερνητικής επιτροπής, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο Tass.


«Στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σερβία. Στη Βουλγαρία άμεσα», είπε  ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη διαδρομή του δεύτερου αγωγού.


Ο Νόβακ σημείωσε ότι το φυσικό αέριο στην πρώτη γραμμή του «Turkish Stream» θα αρχίσει να ρέει από την 1η Ιανουαρίου 2020.


Η πρώτη γραμμή θα προμηθεύει την εγχώρια αγορά της Τουρκίας και η δεύτερη είναι για τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


Η «Gazprom» πιστεύει ότι η Ελλάδα, η Ιταλία, η Βουλγαρία και η Σερβία καθώς και η Ουγγαρία είναι δυνητικές αγορές. 


Η χωρητικότητα κάθε μίας από τις δύο γραμμές είναι 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου ανά έτος.


Η εφημερίδα «Kommersant» νωρίτερα έγραψε ότι η «Gazprom» μπορεί να παραδώσει φυσικό αέριο από τον  «Turkish Stream» στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και τη Σλοβακία και ότι η εταιρεία συμμετέχει ήδη στη διαδικασία κάλυψης της  χωρητικότητας του αγωγού για αυτές τις χώρες.


dnes.dir.bg

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr