Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Σκόπια: Συνελήφθη πρώην μέλος του UCKΙούλιος 24, 2019. 16:58

Το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου καταδίκασε την σύλληψη ενός πολίτη του Κοσόβου, του Τομόρ Μορίνα, πρώην μέλους του Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου (UCK), από την αστυνομία της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Μορίνα συνελήφθη βάσει εντάλματος της Σερβίας στην Ιντερπόλ.


«Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της πολιτικής κακοποίηση που κάνει η Σερβία σε τέτοιου είδους εντάλματα σύλληψης», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργικού Συμβουλίου του υπουργείου Εξωτερικών Γετλίρ Ζουμπεράι.


Ο Ζουμπεράι πρόσθεσε ότι για το θέμα αυτό θα απευθυνθεί στην ΕΕ  προκειμένου να ενεργήσει άμεσα στην αποτροπή «τέτοιων περιπτώσεων καταχρήσεων από τη Σερβία, διαφορετικά θα αντιμετωπισθεί από το Κοσσυφοπέδιο», πρόσθεσε.


«Βρισκόμαστε σε επαφή με τις αρχές των Σκοπίων και πιστεύουμε ότι η υπόθεση θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό με το πνεύμα της στενής συνεργασίας που έχουμε με τη Βόρεια Μακεδονία», κατέληξε.


slobodnaevropa.org


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr