Νο 1 διπλωμάτης των ΗΠΑ στη Βουλγαρία: Έχουμε διαφορετικό ορισμό της χρήσης των βάσεων



«Διπλωμάτης Νο 1 των ΗΠΑ στη Βουλγαρία: έχουμε διαφορετικό ορισμό της ελεύθερης  χρήσης των στρατιωτικών βάσεων», γράφει το δημοσίευμα

Αύγουστος 6, 2019. 22:45

 Σόφια.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε στρατιωτικές υποδομές και για την κατάρτιση του βουλγαρικού στρατού και δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κανέναν ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί ελεύθερα τις στρατιωτικές βάσεις στη χώρα», ανέφερε ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ στη Σόφια, Τζάστιν Φρίντμαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αγορά των F-16 από τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία.


Τα σχόλια ήρθαν ως απάντηση στην ερώτηση δημοσιογράφου από το κόμμα ‘Ataka’ που επανέλαβε την παλιά θέση του ηγέτη του, Βόλεν Σιντέροφ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν κατάχρηση των βάσεων στη Βουλγαρία και για αυτές οι Βούλγαροι έχουν πληρώσει εκατομμύρια. Πρόσθεσε εάν οι ΗΠΑ  είναι διατεθειμένες να δώσουν τουλάχιστον στο ήμισυ της τιμής τους τα αεροπλάνα λόγω της χρήσης των βάσεων στο βουλγαρικό έδαφος.


«Έχουμε διαφορετικό ορισμό της ελεύθερης χρήσης (των βάσεων), είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης και συνέχισε:


«Κατά τα τελευταία 25 χρόνια, οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια για τις βάσεις στη Βουλγαρία και την κατάρτιση του βουλγαρικού στρατού», τονίζοντας ότι  5.000 Βούλγαροι στρατιώτες έχουν εκπαιδευθεί στο εξωτερικό.


«Αυτά έχουν επενδυθεί από τις ΗΠΑ στη Βουλγαρία. Ναι,  χρησιμοποιούμε αυτές τις βάσεις που έχουμε βοηθήσει για τη δημιουργία τους. Και η Βουλγαρία τις χρησιμοποιεί γιατί είμαστε συνεργάτες και εργαζόμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και είμαστε δυνατότεροι όταν είμαστε ενωμένοι», είπε κατηγορηματικά ο Φρίντμαν.


dnes.dir.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr