Οι αλβανικές μυστικές υπηρεσίες δημοσιοποίησαν έκθεση 40 σελίδων για κινδύνους και εχθρούς



Αύγουστος 7, 2019. 23:29

Η αλβανική μυστική υπηρεσία  (SHISH) δημοσιοποίησε έκθεση 40 σελίδων για τις δραστηριότητες κατά τα έτη 2016- 2018 και αναφέρει ότι τα στοιχεία τα οποία παραθέτει βασίζονται σε 9.691 πληροφορίες που έλαβε στο εσωτερικό και το εξωτερικό.

Η έκθεση αναφέρει ότι κοινοποιήθηκε στους ανώτερους αξιωματούχους της χώρας, το πρόεδρο, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Συνέλευσης, υπουργεία και άλλα ιδρύματα αλλά και συνεργάτες του εξωτερικού.


Σύμφωνα με την SHISH η τρομοκρατία είναι μια πρόκληση ο οποία όμως παραμένει σταθερή και σε ήπια επίπεδα.


«Η πιθανότητα ότι η χώρα μας και η περιοχή χρησιμοποιείται ως μέρος διέλευσης για τους ξένους μαχητές ή χειριστές τρομοκρατών σε ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο, λόγω της ενίσχυσης της διαχείρισης των συνόρων και τη συνεργασία σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Η παρακολούθηση στο εσωτερικό:

«Η
SHISH συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την παράνομη διακίνηση και εμπορία όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών, καθώς και τις δραστηριότητες των ατόμων και οργανισμών που ασχολούνται με την παραγωγή, την εμπορία και τη χρήση τους για εγκληματικούς  και τρομοκρατικούς σκοπούς».


«Η παράνομη μετανάστευση και η εμπορία ανθρώπων είναι επίσης αντικείμενο της δραστηριότητας των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών. 

Η SHISH συλλέγει πληροφορίες σε τομείς όπου εστιάζεται η διαφθορά στα υψηλότερα επίπεδα του δικαστικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης, της φοροδιαφυγής μεγάλης κλίμακας και τις συνέπειες στην οικονομία, τις δραστηριότητες ομάδων και οργανισμών που ασχολούνται με το ξέπλυμα χρήματος και εγκληματικών προϊόντων κλπ».


Η έκθεση παραλείπει στοιχεία που αναφέρονται στην ασφάλεια του κράτους και πιθανούς κινδύνους από περιφερειακές χώρες.


shqiptarja.com

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr