Σκόπια: Ο μακεδονικός ήλιος απαγορεύεται από αύριο σε μνημεία, ιδρύματα ή δημόσιους χώρους



Αύγουστος 11, 2019. 22:54

Σκόπια.

Το σύμβολο της πρώτης σημαίας της ανεξάρτητης ‘Μακεδονίας’, ο Ήλιος της Βεργίνας, από αύριο δεν πρέπει να υπάρχει σε μνημεία, ιδρύματα ή δημόσιους χώρους, όπως συμφωνήθηκε στους Ψαράδες από την κυβέρνηση τον Ιούνιο του περασμένου έτους, γράφει Alfa.mk.



Από την έναρξη της ισχύος της Συμφωνίας, τέθηκε μια χρονική περίοδος έξι μηνών, που λήγει αύριο και η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να αφαιρέσει το σύμβολο του μακεδονικού ήλιου από όλα τα μνημεία,  λόγω του ότι αποτελεί μέρος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Τα πνευματικά δικαιώματα του οποίου ανήκουν στην Ελλάδα.


Αυτό προβλέπει το άρθρο 8 της Συνθήκης. Για αυτό η κυβέρνηση  συνεδρίασε στις 4 Ιουλίου και ζήτησε από όλα τα θεσμικά όργανα να καταγράψουν όλα  τα μνημεία, δημόσιους χώρους και άλλες υποδομές, που περιέχουν στοιχεία τα οποία ανήκουν στην αρχαία ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό.


Σημειώνεται ότι  ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων αν πρόκειται για έργο τέχνης, όπως  είναι ο ήλιος της Βεργίνας, είναι η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα.


lider.com.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr

Σκόπια,