Η κεντρική πλατεία των Σκοπίων κοσμείται με τον Μέγα Αλέξανδρο της αρχαίας ελληνικής ιστορίας



 Η κατατοπιστική πινακίδα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στα σλαβικά, αλβανικά και αγγλικά.


Αύγουστος 16, 2019. 12:04

Η κυβέρνηση λέει ότι οι πολίτες μπορούν να έχουν το έμβλημα του μακεδονικού ήλιου, γνωστού ως Ήλιου της Βεργίνας  στις ιδιωτικές περιουσίες τους και σε ιδιωτικούς φορείς, αλλά το κράτος θα πρέπει να σέβεται με συνέπεια και να εφαρμόζει στην πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

«Μαζί με την απομάκρυνση του συμβόλου του Ήλιου της Βεργίνας, σε όλα τα μνημεία που ανήκουν στην ελληνική ιστορία θα τοποθετηθούν πινακίδες, όπως στον Μέγα Αλέξανδρο και την Ολυμπιάδα που θα λένε ότι ανήκουν στην αρχαία ελληνική ιστορία.





Έτσι, στον άγαλμα του «Έφιππου πολεμιστή» στην κεντρική πλατεία αναγράφεται, πλέον, ότι είναι: 

«Προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιας ιστορικής φιγούρας που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτιστική  και ιστορική κληρονομιά. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής». 


Το ίδιο να αναγράφεται και στο μνημείο της Ολυμπιάδας, στην πλατεία και το πάρκο Ίμπνι Πάικο: 

«προς τιμήν της Ολυμπιάδας, την ιστορική φιγούρα που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».


Όλα τα ονόματα των μνημείων παραμένουν τα ίδια σε όλη τη χώρα, αλλά θα υπάρχει η σημείωση ότι πρόκειται για έργα και πρόσωπα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Και τα μνημεία αυτά είναι πολλά σε όλη την επικράτεια.






               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr