Τα Σκόπια απέρριψαν πρόταση της Βουλγαρίας για έκτακτη συνεδρίαση



Αύγουστος 5, 2019. 12:15

Σκόπια.

Ο  καθηγητής  Ντράγκι Γκεοργκίεφ, επικεφαλής  της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα Ιστορικά Θέματα, απέρριψε την πρόταση της βουλγαρικής πλευράς για έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής, θεωρώντας τη συνάντηση ως ακατάλληλη λόγω της περιόδου των καλοκαιρινών  διακοπών, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Bgnes.

«Είμαστε εναντίον  της έκτακτης συνεδρίασης, διότι συμπίπτει με τις διακοπές. Έχω και εγώ άδεια από τις 15 Αυγούστου καθώς και πολλά μέλη της Επιτροπής. Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος για έκτακτη συνεδρίαση. Η τακτική συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι ‘24’ ο καθηγητής ιστορίας των Σκοπίων.


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εκκλήσεις  για έκτακτη συνεδρίαση αφήνουν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε σε μια διαρκή διαμάχη και κάποιος έχει να κερδίσει «πιστεύω ότι οι ακαδημαϊκές διαφορές χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν και στη συνέχεια να αποφασίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.


Η πρόταση για έκτακτη συνεδρίαση έγινε από τον Βούλγαρο καθηγητή Αγγέλ Ντιμιτρόφ, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της Επιτροπής  από την πλευρά της Σόφιας.


Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα Σκόπια, του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, που έγινε την 1η Αυγούστου, οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών έκαναν έκκληση για επιτάχυνση  του έργου της Επιτροπής  και μέχρι τον Οκτώβριο να βρεθεί μια λύση για τα τρέχοντα ζητήματα.


Στα Σκόπια, ήδη, άρχισαν να μιλάνε για πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές και η Βουλγαρία δείχνει τη διάθεση να επιταχύνει τη διαδικασία επίλυσης των ιστορικών θεμάτων μεταξύ των δύο χωρών.


trud.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr