Βουλγαρία: Διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Βραζιλίας για την πυρκαγιά στον Αμαζόνιο



Αύγουστος 23, 2019. 21:54


Μια μεγάλη ομάδα Βουλγάρων πολιτών περιέβαλε την πρεσβεία της Βραζιλίας στη Σόφια  διαμαρτυρόμενοι κατά της νοτιοαμερικάνικης πολιτικής  για τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αμαζονίου.

Οι διαδηλωτές υπενθύμισαν ότι η πυρκαγιά έχει κάψει και καταστρέψει προς το παρόν μια τεράστια περιοχή που έχει μέγεθος  όσο τα Βαλκάνια.


Ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η πυρκαγιά ενδέχεται να έχει προκληθεί από  περιβαλλοντολόγους με σκοπό να τον διασύρουν.


Σύμφωνα με τους Βουλγάρους διαδηλωτές, αυτό που συμβαίνει στη Βραζιλία είναι καταστροφικό για τον πλανήτη. Ένας διαμαρτυρόμενος δήλωσε ότι η έκταση που καίγεται στη Βραζιλία είναι όσο τα Βαλκάνια, και αποτελούσε μια σημαντική πηγή οξυγόνου για ολόκληρο τον πλανήτη.


Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, βρισκόμενος υπό έντονη διεθνή πίεση για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να στείλει στρατό για να την σβήσει.


dnes.dir.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr