Δεν επετράπη σε Έλληνα η είσοδος στην Αλβανία



Αύγουστος 4, 2019. 08:32

«Ο Κώστας Δημητρόπουλος, ένας από τους Έλληνες εξτρεμιστές που εμπόδισαν τον οδικό άξονα Γεωργουτσάτες- Κακαβιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, στερήθηκε την είσοδο στην Αλβανία. Είναι ένας από τους 52 ανθρώπους που χαρακτηρίστηκαν ως «Persona non Grata» από τις αλβανικές αρχές», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.


Ο Κώστας Δημητρόπουλος συνελήφθη σήμερα (χθες) στο σημείο διέλευσης των συνόρων, Κακαβιά, καθώς ταξίδευε στη Χειμάρρα, να κάνει διακοπές με τη σύζυγό του. 

Ο δημοσιογράφος της Report TV,  Πίρο Νάσε,  ανέφερε ότι οι αρχές παρέδωσαν στον  Δημητρόπουλο επιστολή με την οποία απαγορεύεται η είσοδός του στην Αλβανία επ’ αόριστον.


Είναι ένας από τους 52 Έλληνες που ανακοινώθηκαν   από τις αλβανικές αρχές ως «persona non grata» επειδή παραβίασαν τη συνταγματική τάξη και την εθνική ασφάλεια.


Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δολοφονήθηκε από τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις  στις 28 Οκτωβρίου 2018, στις Βουλιαράτες της Αλβανίας, ημέρα της ελληνικής εθνικής εορτής.


shqiptarja.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr