Στέβο Πενταρόφσκι: «Θα έχουμε πρόβλημα στη Συμφωνία με τη Βουλγαρία»



Αύγουστος 26, 2019. 21:48

Σκόπια.


«Συνάψαμε εύκολα τη συμφωνία με τη Βουλγαρία, αλλά στην εφαρμογή μπορεί να έχουμε προβλήματα. Η επιτροπή των ιστορικών έχει πολιτική επιρροή, οι συνθήκες και το περιβάλλον δεν είναι ίδιες όπως πριν από 5 με 6 μήνες», δήλωσε ο πρόεδρος του κράτους, Στέβο Πενταρόφσκι στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Πρέσβεων, όπου επί δύο ημέρες θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν οι κατευθυντήριες γραμμές για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.


Υπάρχει μια γραμμή στην ηγεσία του κράτους, σημείωσε ο Πενταρόφσκι, είμαστε ενωμένοι στη δέσμευση να απεγκλωβίσουμε την πολιτική από το έργο της επιτροπής και να προσφέρουμε ένα περιβάλλον για παραγωγική εργασία.


 Το περιμένουμε αυτό από τη Σόφια, συνέχισε ο πρόεδρος του κράτους, τονίζοντας ότι δεν βλέπει να υπάρξει πρόοδος με την πολιτική παρέμβαση.


 «Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον για να επιτευχθεί αυτό. Δεν πρέπει να χάσουμε τίποτε σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που είναι πολύ σημαντικές. Αυτό που υπογράφουμε πρέπει να διαρκέσει, δεν χρειαζόμαστε μια ad hoc λύση που θα καταρρεύσει. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στα στρατηγικά συμφέροντα της χώρας, και η ηγεσία του κράτους έχει μια κοινή θέση», δήλωσε ο πρόεδρος.


Σύμφωνα με τον ίδιο, στο έργο της επιτροπής έχουν εισρεύσει πολιτικές επιρροές, οι οποίες επιβραδύνουν το έργο της.


«Ας είμαστε σταθεροί τόσο ως πολιτικοί όσο και ως διπλωμάτες στη θέση των στρατηγικών συμφερόντων της χώρας και τους έθνους σε αυτές τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές», είπε ο Πενταρόφσκι, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής τον Σεπτέμβριο θα είναι παραγωγική.


pressingtv.mk

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr