Αλβανία: Το κόμμα του Κοκεδήμα καταδικάζει την τιμητική διάκριση της Ελληνίδας Πρέσβειρας



Αύγουστος 21, 2019. 23:12

Τίρανα.

Το κόμμα «Λύση» του Κότσο Κοκεδήμα αντέδρασε με ανακοίνωσή του  στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης  σχετικά με την τιμητική διάκριση της Ελληνίδας πρέσβειρας Ελένη Σουράνη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.


Η ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, καταδικάζει την τιμητική διάκριση της Ελληνίδας διπλωμάτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι έπρεπε να απελαθεί και ότι όχι να τιμηθεί.


«Δυστυχώς για την ιστορία και τους πολυάριθμους φιλικούς δεσμούς και τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών, που έχουν προβλήματα ο ένας με τον άλλον, η πρέσβειρα Σουράνη, εργάστηκε για το αντίθετο κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Αλβανία», αναφέρει η ανακοίνωση.


Μάλιστα, ζητά από τον πρόεδρο να ανακαλέσει την τιμητική αυτή διάκριση που την χαρακτηρίζει ως ‘ντροπή’.


«Η Αλβανία πρέπει να έχει φιλικές, δίκαιες και ισότιμες σχέσεις με την Ελλάδα ως δύο γειτονικές χώρες, διότι είμαστε δύο φιλικοί λαοί που μοιράζονται το καλό και το κακό, αλλά δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπεται η παραβίαση των συνόρων της Αλβανίας, και η εδαφική ακεραιότητα ή να θάβεται το ζήτημα των τσάμηδων που είναι θεμελιώδους σημασίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Αλβανοτσάμηδων», γράφει η ανακοίνωση του Κότσο Κοκεδήμα.


newsbomb.al

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr