Κύπρος και Βόρεια Μακεδονία συνάπτουν διπλωματικές σχέσεις



Αύγουστος 29, 2019. 22:43


Στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της ΕΕ και των υποψηφίων χωρών προς ένταξη, που πραγματοποιείται στο Ελσίνκι, οι υπουργοί Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και της Κύπρου, θα συναντηθούν και θα υπογράψουν έγγραφο σχετικά με τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.


Η συνάντηση του Νίκολα Ντιμίτροφ και του Νίκου Χριστοδουλίδη επιβεβαιώθηκε από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, όπως σημειώνεται.


«Στο περιθώριο της συνάντησης αναμένεται ο υπουργός Ντιμίτροφ να ολοκληρώσει τις περισσότερες διμερείς συναντήσεις  του με συναδέλφους και με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών, με τον οποίο σε ειδική τελετή θα υπογράψουν έγγραφο που θα καθορίζει τις διπλωματικές σχέσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία» ανέφερε το ΥΠΕΞ των Σκοπίων.


Η ημερομηνία για την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συμφωνήθηκε σε συνάντηση του Ντιμίτροφ και του Χριστοδουλίδη τον περασμένο μήνα στην Αθήνα, στη διάρκεια διάσκεψης  του Economist, στην οποία συμμετείχαν οι δύο υπουργοί.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr