Ο Οτσαλάν δήλωσε «οι Κούρδοι δεν χρειάζονται ένα ξεχωριστό κράτος»



Αύγουστος 10, 2019. 21:41

Ο ιδρυτής του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος είναι έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές δήλωσε ότι είναι έτοιμος να δώσει λύση στο κουρδικό πρόβλημα στην Τουρκία.


Το ρωσικό πρακτορείο Tass, επικαλείται δημοσίευμα του Reuters αναφέροντας ότι ο Οτσαλάν είναι έτοιμος να σταματήσει τη σύγκρουση μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και των Κούρδων ανταρτών μέσα σε μια εβδομάδα.


Σύμφωνα με τον ίδιο οι Κούρδοι δεν χρειάζονται ένα ξεχωριστό κράτος.


Υπενθυμίζεται ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ιδρυτής και ηγέτης του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, στις 15 Φεβρουαρίου του 1999 τέθηκε υπό κράτηση και καταδικάστηκε  από τουρκικό δικαστήριο  για προδοσία καθώς και διοργάνωση και διαχείριση τρομοκρατικής οργάνωσης. 

Καταδικάστηκε σε θανατική ποινή, αλλά αυτή αντικαταστάθηκε με ισόβια κάθειρξη υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας. Ο Οτσαλάν εκτίει την ποινή του σε απομόνωση σε φυλακή στο νησί Ιμραλί (Καλόλιμνος) στη νότια θάλασσα του Μαρμαρά.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr