Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος άσκησε βέτο για τον επικεφαλής των στρατιωτικών πληροφοριώνΑύγουστος 5, 2019. 18:51

Σόφια.

Προεδρικό βέτο ασκήθηκε στην τροποποίηση του νόμου περί Στρατιωτικών Πληροφοριών, όπως δημοσιοποιήθηκε από τον επικεφαλής της διοίκησης του κράτους, Ρούμεν Ράντεφ, στις επίμαχες τροποποιήσεις «επί της αρχής και στο σύνολό του».


Ο αρχηγός του κράτους δεν συμφωνεί με τις αλλαγές που επιτρέπουν στην τοποθέτηση πολιτικού προσώπου στην ηγεσία των «Στρατιωτικών Πληροφοριών».


Μέχρι τώρα, η διεύθυνση ανήκε σε στρατιωτικό . «Η τοποθέτηση πολιτικού  δεν συνάδει στα καθήκοντα του αξιώματος ως μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας» αναφέρει ο αρχηγός του κράτους.


Ο σχετικός νόμος εγκρίθηκε από τους βουλευτές στις 26 Ιουλίου και προωθήθηκε για υπογραφή στην προεδρία της δημοκρατίας.

Ο αρχηγός του κράτους υποστηρίζει ότι ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών πρέπει να είναι στρατιωτικός και μάλιστα εν ενεργεία.


«Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών είναι αναπόσπαστο μέρος τόσο των ενόπλων δυνάμεων και μεταξύ των πυλώνων της εθνικής ασφάλειας και πρέπει να είναι μέρος των δομών που αποτελούν το σύστημα για την προστασία της χώρας, που εγγυώνται την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας και την προστασία της εδαφικής ακεραιότητάς της», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Βουλγαρίας.


Ο Ρούμεν Ράντεφ προσθέτει ότι «ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών θα πρέπει να έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία, που εκφράζεται σε ειδικές γνώσεις και εμπειρία, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκπλήρωση των βασικών καθηκόντων που σχετίζονται  όχι μόνο με την απόκτηση πληροφοριών αλλά και γνώσεων για την εθνική άμυνα και την εθνική ασφάλεια από εξωτερικές επιθέσεις, κινδύνους και απειλές.


 news.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr