Σκόπια: Επίσκεψη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων της Κροατίας



Αύγουστος 29, 2019. 21:00


Ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι, δέχθηκε σήμερα μια μεγάλη αντιπροσωπεία των Ενόπλων Δυνάμεων της Κροατίας με επικεφαλής τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου του Κροατικού Στρατού, Μίρκο Σουντόφ.


Η συνάντηση επιβεβαίωσε την επιτυχή μακροπρόθεσμη συνεργασία των στρατών των δύο χωρών στην κατάρτιση και την εκπαίδευση, καθώς και την κοινή συμμετοχή σε διεθνείς ασκήσεις και αποστολές.


Εκτός από τη θετική συνεργασία μεταξύ των στρατών σε διμερές επίπεδο, επισημάνθηκε επίσης η εξαιρετική  συνεργασία σε περιφερειακές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Χάρτη ΗΠΑ-Αδριατικής, που ξεκίνησε ως μορφή συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Κροατίας το 2003 και στη συνέχεια επεκτάθηκε ενσωματώνοντας άλλες χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.


Οι συνομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με την μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ , η χώρα γίνεται μέρος μιας συμμαχίας, που δεν σημαίνει μόνο ασφάλεια και σταθερότητα, αλλά συμβάλλει στην οικονομική πρόοδο των κοινωνιών.


ΜΜΕ Σκοπίων


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr