Σκόπια: Ο υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τη σλαβική μειονότητα στην Αλβανία




Αύγουστος 30, 2019. 18:16


Πούστετς, Αλβανία


Ο υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων, Όλιβερ Σπασόφσκι, μαζί με τον Αναπληρωτή υπουργό, Αγκίμ Νουχίου και τον δήμαρχο της Ρέσεν, Ζίβκο Γκοσαρέφσκι, πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στο Πούστετς της Αλβανίας, με το  υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαντέρ Λεσάι και τον Δήμαρχο Πούστετς, Παλί Κολέφσκι και τον βουλευτή της σλαβικής μειονότητας Βασίλ Στεριόφσκι.



Από τον αλβανικό δήμο, όπου κατοικείται κυρίως από σλαβική μειονότητα, ο υπουργός Εσωτερικών των Σκοπίων προέβη σε δηλώσεις.


«Το ενδιαφέρον του υπουργείου Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας είναι να προωθήσει και να εμβαθύνει  τη διμερή και διεθνή επιχειρησιακή συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Αλβανίας, που εκφράζεται, μεταξύ άλλων, μέσω των προσπαθειών και τη βελτίωση των σχέσεων καλής γειτονίας και την ανάπτυξη της περιφερειακής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της διασυνοριακής συνεργασίας.


Συζητήσαμε, επίσης, τη διέλευση των συνόρων στο σημείο «Καφασάν», ώστε να λειτουργεί με βάση την αρχή της «One sto shop», ανέφερε ο Σπασόφσκι.


ako.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr