Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019

Δημοσκόπηση στα Σκόπια για Ζάεφ, Συμφωνία Πρεσπών, ΝΑΤΟΑύγουστος 30, 2019. 21:25


 Σκόπια.


Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο ΤΙΜ δείχνει τις τάσεις και τις πολιτικές προτιμήσεις των πολιτών.


Για το κυβερνών κόμμα SDSM θα ψήφιζαν εάν γίνονταν εκλογές σήμερα το 24,2 τοις εκατό, ενώ για το VMRO-DPMNE θα ψήφιζε το 21,1 τοις εκατό  των πολιτών από ένα δείγμα 1.024 ερωτηθέντων.
Ακολουθούν τα αλβανικά κόμματα, με το DUI στο 5,6 τοις εκατό και το ‘Εναλλακτικό’ του Αφρίμ Γκάσι που λαμβάνει 2 τοις εκατό.


Στο ερώτημα «Ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές» το 26,6 τοις εκατό δήλωσε ότι θα ήταν το κυβερνών SDSM, ενώ το 23, 9 τοις εκατό είπε ότι νικητής θα ήταν το VMRO-DPMNE.


Πάνω από το 75 τοις εκατό στηρίζει την ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ 19 είναι εναντίον, ενώ υπέρ της ΕΕ τάχθηκε το 82%, ενώ κατά δήλωσε το 14,7 τοις εκατό.


Την Συμφωνία των Πρεσπών, την υποστηρίζει το 57,6 τοις εκατό, από το οποίο το 32,7 τοις εκατό δηλώνει πλήρη υποστήριξη, ενώ το 24,9 τοις εκατό δήλωσε «δεν μου αρέσει, αλλά τη θεωρώ απαραίτητη».


Μόνο το 32,1 τοις εκατό ήταν αντίθετο με τη συμφωνία με την Ελλάδα.

 Για το έργο της κυβέρνησης απάντησε θετικά το 45,2 τοις εκατό.

Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα είναι η οικονομία, ακολουθούμενη από την εγκληματικότητα, τη διαφθορά και την έλλειψη κράτους δικαίου.

ΜΜΕ Σκοπίων


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr