Τουρκάλες φοιτήτριες στην Αλβανία για αναστήλωση οθωμανικών μνημείων



Αύγουστος 7, 2019. 07:42

Επιλεγμένη ομάδα φοιτητριών από διάφορα πανεπιστήμια της Τουρκίας που εκπαιδεύονται στην οθωμανική αρχιτεκτονική, πραγματοποίησαν εβδομαδιαία επίσκεψη στην Αλβανία στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανταλλαγής Εμπειριών 2019» που διοργανώθηκε από τον Τουρκικό Οργανισμό για τη Συνεργασία και Συντονισμό- ΤΙΚΑ και του  τουρκικού ιδρύματος Νεολαίας και Εκπαίδευσης –TURGEV σε συνεργασία με το πρακτορείο Anadolu, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ‘TRT’ και την «Turkish Airlines»- THY.

Οι 16 φοιτήτριες επισκέφθηκαν με τους εκπροσώπους της TIKA το Ετέμ Μπέη τζαμί στα Τίρανα που βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης από τον τουρκικό οργανισμό.


Ο Σιρίν Κόλμπασι, αρμόδιος επικοινωνίας του TIKA ανέφερε ότι οι φοιτήτριες σπουδάζουν σε κλάδους της αρχιτεκτονικής και φιλοξενούνται από τον Οργανισμό «επειδή ο TIKA έχει αναλάβει στην Αλβανία πολλά σημαντικά (Οθωμανικά) έργα για αποκατάσταση».



«Ο σχεδιασμός της φιλοξενίας προβλέπει την επίσκεψη σε διάφορα έργα που βρίσκονται στο στάδιο της αποκατάστασης σε όλη τη χώρα, το Μπεράτι, τη Σκόντρα και το Αργυρόκαστρο, δεδομένου ότι ο TIKA συνεχίζει τις αποκαταστάσεις τζαμιών και άλλων οθωμανικών ιστορικών κτηρίων.
 Υπάρχουν φοιτητές που πλησιάζουν στην αποφοίτησή τους στην (οθωμανική) αρχιτεκτονική και μια τέτοια εμπειρία είναι θετική για το μελλοντικό επάγγελμά τους», είπε ο Κόλμπασι.


trt.net.tr


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr