Συρία: Ο τουρκικός στρατός θα εισέλθει στη Ζώνη Ασφάλειας, λέει ο Ερντογάν




Φωτό αρχείου


Αύγουστος 26, 2019. 18:33


Ο τουρκικός στρατός θα μπει στην προγραμματισμένη ‘ζώνη ασφάλειας’ στη βόρεια Συρία πολύ σύντομα, δήλωσε τη Δευτέρα,  ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Η Άγκυρα άνοιξε το Σαββατοκύριακο με τις Ηνωμένες Πολιτείες ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων για τη Ζώνη Ασφάλειας.


«Προχωράμε αργά στις προσπάθειές μας να δημιουργήσουμε ζώνη ασφάλειας», δήλωσε ο Ερντογάν. Όπως ακριβώς και σε άλλα θέματα, που άλλοι είδαν ως ανέφικτα, βάζουμε το ζήτημα  ‘ανατολικά του Ευφράτη’,  σε τροχιά», πρόσθεσε.


«Η Τουρκία ανέφερε ότι δεν θα ανεχθεί τυχόν καθυστερήσεις στη συμφωνία από αξιωματούχους των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι θα πραγματοποιήσει διασυνοριακή επίθεση από μόνη της για να καθαρίσει τα σύνορά της από τις συμμορίες των Κούρδων των YPG, αν χρειασθεί.


Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία είχε κάνει όλες τις προετοιμασίες για να πραγματοποιήσει τα δικά της σχέδια αν δεν ικανοποιηθούν οι προσδοκίες της.


«Τα μη επανδρωμένα και τα ελικόπτερα μας έχουν μπει στην περιοχή. Πολύ σύντομα, τα στρατεύματά μας θα εισέλθουν σε αυτήν».


Al Masdar News

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr