Ο στρατός του Λιβάνου άνοιξε πυρ σε ισραηλινά Drones



Αύγουστος 29, 2019. 17:18

Ο στρατός του Λιβάνου άνοιξε πυρ σε δύο από τα τρία ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εισήλθαν στον λιβανικό εναέριο χώρο το απόγευμα της Τετάρτης στα νότια της χώρας κοντά στα ισραηλινά σύνορα, και όλα τα ισραηλινά drones  επέστρεψαν στον ισραηλινό εναέριο χώρο, ανέφερε ο στρατός.


Πηγή ασφάλειας δήλωσε ότι οι στρατιώτες πυροβολούσαν με τυφέκια επίθεσης M16. Ο στρατός του Λιβάνου δεν διαθέτει αντιαεροπορικό σύστημα.


Το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος εισήλθε στον λιβανικό εναέριο χώρο στις 19:35 και επέστρεψε στο Ισραήλ μετά από τους πυροβολισμούς, σημειώνει η στρατιωτική ανακοίνωση.


Το δεύτερο μη επανδρωμένο γύρισε στο Ισραήλ χωρίς να πυροβοληθεί. Ο στρατός τότε άνοιξε πυρ στο τρίτο το οποίο , επίσης, γύρισε στο Ισραήλ.


Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Μισέλ Αούν είχε αναφέρει τη Δευτέρα ότι η χώρα έχει το δικαίωμα να αμύνεται,  όταν δύο ισραηλινά μη επανδρωμένα καταρρίφθηκαν  στα περίχωρα της Βηρυτού την Κυριακή.


Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι ελέγχεται η σχετική αναφορά.


yalibnan.com , tap.info
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr