Αίγυπτος: Θετική απήχηση η συμμετοχή του προέδρου Σίσι στη σύνοδο του G7



Αύγουστος 25, 2019. 22:06

Κάιρο.

 Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισαν ότι η συμμετοχή του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στη σύνοδο κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των επτά μεγαλύτερων οικονομιών  του κόσμου στη Γαλλία, έχει μεγάλη σημασία, ιδίως σε ό, τι αναφέρεται  στη ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Καΐρου και Παρισίων.



Η συμμετοχή του αρχηγού του αιγυπτιακού κράτους ως ηγέτη των αφρικανικών χωρών σε αυτήν τη σύνοδο κορυφής, τονίζει τον αποτελεσματικό  ρόλο του προέδρου  Σίσι  στην επανένωση των αφρικανικών χωρών και στην ενίσχυση της Αιγύπτου σε παγκόσμιο επίπεδο.


 Επισημαίνεται, επίσης, ότι με τη συμμετοχή αυτή της Αιγύπτου στη σύνοδο κορυφής των ‘7’ στη Γαλλία, εδραιώνεται  η  θέση της αφρικανικής πολιτικής στα διεθνή φόρα.


Ο Δρ Μάι Μπατράν υφυπουργός της Επιτροπής Επικοινωνιών και Πληροφορικής της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι η επίσκεψη του προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στη Γαλλία και η συμμετοχή του στη σύνοδο των G7 έχει μόνο κέρδη για την αιγυπτιακή πλευρά σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.


Πρόσθεσε ότι η Αίγυπτος βρίσκεται σε συντονισμό με την Ομάδα των Επτά για τα διεθνή θέματα που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα στο σύνολό της, ειδικά στο πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και μέσω της συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Αφρικής και της Ευρώπης, θα συζητήσουν τρόπους συνεργασίας για την επίτευξη της ψηφιακής μετατροπής στην Αφρική για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την αποκατάσταση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.


Akhbar El Yom


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr