Ρώσος ειδικός για την πρόθεση της Τουρκίας να αγοράσει Su-35



Αύγουστος 12, 2019. 21:52

Ο ειδικός της αεροπορίας, πρώην σχεδιαστής του γραφείου σχεδιασμού της Sukhoi, Βαντίμ Λουκασέβιτς σε συνέντευξη του στο NSN (НСН) ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι οι τουρκικές αρχές έχουν δώσει οδηγίες στο υπουργείο Άμυνας της χώρας να αξιολογήσει την πρόταση της Ρωσίας για την προμήθεια της τελευταίας έκδοσης των Su 35.



Ο εμπειρογνώμονας τόνισε ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ.


«Και σε αυτό υπάρχουν μόνο πολλά ερωτήματα, επειδή η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και υπάρχει η προϋπόθεση  για εναρμόνιση των όπλων  με αυτά της Συμμαχίας», δήλωσε.


 Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η Τουρκία αγοράσει ρωσικό αεροσκάφος τότε θα  είναι συνδεδεμένη  με τα ρωσικά πρότυπα και τις ρωσικές υπηρεσίες.


Αν η Τουρκία για παράδειγμα αγοράσει αμερικανικά αεροσκάφη, θα είναι συνδεδεμένη με το ΝΑΤΟ, γιατί  έχουν ενοποιημένο σύστημα αναγνώρισης, εξήγησε ο εμπειρογνώμονας.


«Αν αγοράσουν τα αεροπλάνα μας, πώς θα το λύσουμε το πρόβλημα με το σύστημα IFF;», πρόσθεσε.


Σημειώνεται ότι στα μέσα Ιουλίου, ο επικεφαλής της εταιρείας ‘Rostec’ Σεργκέι Τσεμέζοφ, δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Τουρκία Su-35 μετά την παραλαβή της επίσημης αίτησης, χωρίς να  υπεισέρθει σε λεπτομέρειες.


 russian.rt.com

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr