Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Το ρωσικό φυσικό αέριο θα διέλθει από τη Βουλγαρία την 1η ΙανουαρίουΣεπτέμβριος 17, 2019. 20:12

Η Βουλγαρία έχει ορίσει προθεσμία την 1η Ιανουαρίου 2020 για την ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου στα σύνορα με τη Σερβία κατά μήκος της γραμμής ‘turkish stream’.

Οι πρώτες παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου προς τη Σερβία αναμένεται να αρχίσουν στη συνέχεια.Αυτό δήλωσε ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ντένις Μαντούροφ μετά την 17η συνάντηση της βουλγαρο-ρωσικής διακυβερνητική επιτροπής οικονομικής και επιστημο-τεχνικής συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 16-17 Σεπτεμβρίου στο Ευξείνογκραντ, σύμφωνα με τη βουλγαρική ‘Trud’.‘Βαλκανική Ροή’Η ‘‘turkish stream’’ είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή, για αυτό την αποκαλούμε «Βαλκανική Ροή», δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Τεμενζούκα Πέτκοβα.


Υπενθύμισε ότι το έργο κατοχυρώνεται στο νέο ενεργειακό σύστημα της χώρας, το οποίο εγκρίθηκε στο τέλος της χρονιάς από την Εθνοσυνέλευση και σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.


Απαντώντας σε ερώτηση των μέσων ενημέρωσης η Βουλγάρα υπουργός Ενέργειας, δήλωσε ότι η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας Μπέλενε, δεν είναι δυνατή χωρίς τη συμμετοχή του σχεδιαστή του έργου ‘Rosatom’.Δεν επηρεάζει το σκάνδαλο κατασκοπείαςΟι δύο υπουργοί δήλωσαν ότι το λεγόμενο σκάνδαλο κατασκοπείας υπέρ της Ρωσίας που βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των βουλγαρικών εφημερίδων, δεν θα επηρεάσει την καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.


turd.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr