Το Κοσσυφοπέδιο τιμά τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη



Σεπτέμβριος 11, 2019. 17:48

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, τρομοκρατικές επιθέσεις μεγάλης έκτασης πραγματοποιήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου καταστράφηκαν οι δίδυμοι πύργοι της Νέας Υόρκης και ακολούθησε επίθεση στο Πεντάγωνο, σκοτώνοντας συνολικά πάνω από τρεις χιλιάδες ανθρώπους.


Σήμερα, το Κοσσυφοπέδιο, με διάφορες δραστηριότητες θυμάται και τιμά τα θύματα αυτής της επίθεσης.


Μια αναμνηστική επιγραφή αποκαλύφθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρος της κυβερνείου του Κοσσυφοπεδίου προς τιμήν των θυμάτων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Ο πρώην πρωθυπουργός, Ραμούς Χαραντινάι, και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα, Φίλιπ Κόσνετ, αποκάλυψαν τη μαρμάρινη επιγραφή που φέρει το λογότυπο της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και τις λέξεις «Kosovo Remembers»  και στα αλβανικά «Kosova kujton» καθώς και την ημερομηνία 11η Σεπτεμβρίου 2001.


Ο Χαραντινάι δήλωσε ότι πριν από 18 χρόνια το Κοσσυφοπέδιο υπέφερε σοβαρά από την επίθεση εναντίον του φίλου λαού της Αμερικής. «Το Κοσσυφοπέδιο θυμάται κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα του φθινοπώρου και συμπονάει με την  Αμερική.
Αυτήν την ημέρα την μετατρέπουμε σε παράδοση προς τιμήν της 11ης Σεπτεμβρίου. Πριν ξεκινήσουμε τις εργασίες μας θα τιμούμε όσους έπεσαν στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, επειδή τους θεωρούμε δικούς μας, γιατί η Αμερική αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια στον κόσμο», είπε ο Χαραντινάι, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης.



--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr