Σύνοδος ΟΑΣΕ 2019: Στην Βαρσοβία η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου



Σεπτέμβριος 19, 2019. 14:35


Άρχισε την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 στην Βαρσοβία, η ετήσια Σύνοδος του Γραφείου για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που αποτελεί τμήμα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). 



Στην Σύνοδο OSCE HUMAN DIMENSION  IMPLEMENTATION MEETING 2019, 
η οποία θα ολοκληρωθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει και η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου, η οποία έχει προγραμματίσει σειρά παρεμβάσεων όπου θα θέσει σε διεθνές επίπεδο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σε διάφορους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου συμμετείχε στην 3η Εργασιακή Συνεδρία με θέμα: "Δημοκρατικοί θεσμοί, η δημοκρατία σε εθνικά, περιφερειακά και τοπικά επίπεδα και δημοκρατικές εκλογές".


Στην παρέμβαση του ο πρόεδρος της ΚΑΒΗ κ. Δημήτριος Περδίκης 
κατήγγειλε την αυθαιρεσία της αλβανικής κυβέρνησης στην διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου 2019, οι οποίες στους περισσότερους Δήμους πραγματοποιήθηκαν με μόλις έναν υποψήφιο, αυτόν που είχε την υποστήριξη του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος.