Οι ΗΠΑ θα πωλήσουν 32 αεροσκάφη F-35 στην Πολωνία- Αναφορά για Ελλάδα



Σεπτέμβριος 12, 2019. 07:53


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες ότι ενέκρινε την προσφορά ύψους 6,5 δις δολαρίων για την πώληση 32 μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Πολωνία.



«Η πώληση των αεροσκαφών θα αυξήσει τη συμβολή της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ και θα μειώσει την εξάρτησή της από τον ρωσικό εξοπλισμό», ανέφερε σε δήλωσή του αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερ, τον Απρίλιο το Πεντάγωνο πρότεινε στο Κογκρέσο να εξετάσει την πώληση αμερικανικών αεροσκαφών της Lockheed Martin σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.


Αναφορά για Ελλάδα


Το Κογκρέσο ανέφερε τότε την Ελλάδα, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Σιγκαπούρη ως πιθανές θέσεις για την παράδοση των αεροσκαφών.


Η απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της αποδοχής της προσφοράς πώλησης των αεροσκαφών στην Πολωνία ήρθε λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη στην Πολωνία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς για την 80η  επέτειο από την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.



gazetaexpress.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr