Η Τουρκία θα εξετάσει την πρόταση της Ρωσίας για τα αεροσκάφη Be-200



Σεπτέμβριος 9, 2019. 23:08

Ο υπουργός Γεωργίας και Δασοπονίας της Τουρκίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί δήλωσε ότι η Τουρκία θα εξετάσει την πρόταση της Τουρκίας για την προμήθεια του αμφίβιου αεριωθούμενου αεροσκάφους Be-200.



Η τουρκική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πακντεμιρλί πραγματοποίησε συνομιλίες στο Ταγκανρόγκε με εκπροσώπους της Ενωμένης Επιχείρησης Αεροσκαφών (ρωσικά: ОАК).


«Εξετάζουμε αυτό το αεροσκάφος για πολύ καιρό. Θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για να σβήνουμε δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία.  Τώρα, βρισκόμαστε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης και θα συζητήσουμε και τους όρους», σημειώνει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.


Σύμφωνα με τον Πακντεμιρλί, η Άγκυρα θα είναι έτοιμη να αποφασίσει μετά τη μελέτη ‘όλων των τεχνικών χαρακτηριστικών και να αξιολογήσει εάν είναι κατάλληλο αυτό το αεροσκάφος για τη γεωγραφία της Τουρκίας».


Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στην Έκθεση MAKS 2019, ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν  τον ενημέρωσε προσωπικά για τα βασικά χαρακτηριστικά του αμφίβιου αεροσκάφους Be-200 (Бе-200).


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr