Ο Πούτιν προτείνει στη Σαουδική Αραβία να αγοράσει ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα



«Ο Πούτιν πρότεινε στους Σαουδάραβες ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα», γράφει η Politika.rs



Σεπτέμβριος 16, 2019. 23:03


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε σήμερα στη Σαουδική Αραβία να αγοράσει ρωσικά  συστήματα αεροπορικής άμυνας για να υπερασπιστεί το έδαφός της μετά τις πρόσφατες επιθέσεις σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στη χώρα.



«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη Σαουδική Αραβία να προστατεύσει την επικράτειά της. Αυτό μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο όπως το Ιράν έχει ήδη πραγματοποιήσει αγοράζοντας συστήματα πυραύλων S-300 και όπως έκανε η Τουρκία αγοράζοντας πυραύλους S-400», δήλωσε ο Πούτιν στην Άγκυρα.


Σύμφωνα με τον Πούτιν, αυτά τα όπλα θα «εγγυούνται την προστασία ολόκληρης της Σαουδικής υποδομής».


Ο αραβικός συνασπισμός κατά της Υεμένης που βρίσκεται υπό την ηγεσία του Ριάντ, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση στις εγκαταστάσεις πετρελαίου, προκαλώντας καταστροφές  που έφεραν τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και αυξημένους φόβους για στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν,  ήταν κατασκευασμένα στο Ιράν.


Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι  σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, εναντίον των οποίων  η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση πάνω από τέσσερα χρόνια.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr