Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στη Συρία



Σεπτέμβριος 14, 2019. 16:50


Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σκοπεύει να στείλει κι άλλους Αμερικανούς στρατιώτες  στη βορειοανατολική Συρία, σημειώνει η Russia Today επικαλούμενη αμερικανικά δημοσιεύματα.



Η απόφαση αυτή αναστέλλει προσωρινά το διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων  από το έδαφος της Συρίας.


Σημειώνεται ότι ο αμερικανικός στρατός θα ασχολείται με την περιπολία του εδάφους στη βόρεια Συρία μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα.


Οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν ότι η αποστολή στρατιωτών στη Συρία θα εξαλείψει την ένταση που υπάρχει σήμερα ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα.


Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα Κέντρο Επιχειρήσεων για τη σχεδιαζόμενη ζώνη ασφάλειας στη βόρεια Συρία.


Στις 6 Αυγούστου, ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μάρκ Έσπερ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται  σε «οποιαδήποτε μονομερή τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία.


russian.rt.com


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr