Ο Αλμπίν Κούρτι μιλά στο λαό των Σκοπίων για την ιστορία των Αλβανών



Σεπτέμβριος 15, 2019. 17:10


Ο υποψήφιος της «Αυτοδιάθεσης», Αλμπίν Κούρτι, απευθύνθηκε στους πολίτες των Σκοπίων σε κινηματοθέατρο στο ‘Κάρπος’, χθες μπροστά από γυμνάσιο «Ζεφ Λους Μάρκου».



«Τα Σκόπια υπήρξαν και παραμένουν ένα σημαντικό μέρος των Αλβανών. Οι Αλβανοί είναι και θα παραμείνουν σημαντικό μέρος των Σκοπίων. Το ρητό «Σκόπια και Σκόδρα», δεν είναι απλά μια έκφραση συζήτησης, αλλά μια ιστορική αλήθεια που μιλάει για κοινό μας παρελθόν, που αν και δεν μπορούμε να ζήσουμε σε αυτό, ζει μέσα μας», είπε ο Κούρτι.


Είπε ότι η τύχη των Δυτικών Βαλκανίων υπήρξε και παραμένει συνδεδεμένη με την τύχη των Αλβανών.


«Η ιστορία με τα χρόνια έχει αποδείξει ότι ‘τα Βαλκάνια θα πάνε καλά όταν οι Αλβανοί αντιμετωπίζονται καλά’. Στα Βαλκάνια, πράγματι,  δεν υπάρχει πόλεμος χωρίς τη Σερβία, αλλά, δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς τους Αλβανούς», είπε ο Κούρτι, εκτοξεύοντας βολές προς τη Σερβία.


Πρόσθεσε, ότι όταν δεν υπάρχουν ξένοι εχθροί, τότε οι Αλβανοί καταφέρνουν να δημιουργούν εχθρότητες μεταξύ τους, ξεχνώντας τι είναι σημαντικότερο για αυτούς, σημειώνει το κοσοβάρικο κείμενο.

Το Κοσσυφοπέδιο έχει εκλογές στις 6 Οκτωβρίου.


infoglobi.com
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr