Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019

Πρωθυπουργοί της Ομάδας Βίσεγκραντ: Σκόπια και Αλβανία να ξεκινήσουν σύντομα συνομιλίες με την ΕΕΣεπτέμβριος 12, 2019. 20:40


Ο πρωθυπουργοί των κρατών που ανήκουν στην Ομάδα Βίσεγκραντ (σημ. Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία και Σλοβακία), μέσω διακήρυξης απαιτούν από την ΕΕ, να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και την Αλβανία για πλήρη ένταξη το συντομότερο δυνατόν.Θα υπήρχε συγκράτηση των παράνομων μεταναστών«Αν η Ευρώπη δεν είχε κοιμηθεί και είχε συμπεριλάβει τη Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο και τη Σερβία, δεν θα υπήρχαν τα εκατομμύρια των παράνομων μεταναστών στη Δυτική Ευρώπη σήμερα.


»Η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντική για την ασφάλεια ολόκληρης της ηπείρου λόγω της μετανάστευσης. Η είσοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι επίσης μια ευκαιρία για τις χώρες της ομάδας του Βίσεγκραντ.


»Πρέπει να πείσουμε τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ ότι η διεύρυνση δεν δημιουργεί προβλήματα, όπως λένε οι ηγέτες άλλων παλαιότερων κρατών μελών. 

Αντίθετα, η διεύρυνση της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια αποτελεί στρατηγική επένδυση της Ένωσης από πλευράς ασφάλειας και οικονομίας.


Η υποστήριξη για την έναρξη των διαπραγματεύσεων προέρχεται επίσης και από το Βερολίνο. Οι συνθήκες, για την ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη χώρα τον Οκτώβριο, έχουν καλυφθεί, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μας μετά από συνάντηση με τον υπουργό εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμίτροφ.


Η ευρωπαϊκή ατζέντα των Σκοπίων, προγραμματίζεται να ενταχθεί στην ατζέντα της γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου.


Ωστόσο, η στάση των μεγαλύτερων σκεπτικιστών της διεύρυνσης, η Γαλλία και η Ολλανδία, παραμένει αβέβαιη.


Канал5, Сител, 24Инфо,


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr