Βούλγαρος πρόεδρος: Οι δεσμοί με τη Ρωσία είναι αιώνιοι και ισχυροί



Σεπτέμβριος 14, 2019. 20:24

Περίπου 20 χιλιάδες παρακολούθησαν την 16η Πανελλήνια Έκθεση Φίλων της Ρωσίας, κοντά στη βουλγαρική πόλη Καζανλάκ. Το Σάββατο συγκεντρώθηκαν άνθρωποι από διάφορα μέρη της χώρας στις όχθες του φράγματος Κοπρίνκα, πολλοί από αυτούς σπουδάζουν ή εργάζονται στη Ρωσία καθώς και Ρώσοι που διαμένουν ή εργάζονται στη Βουλγαρία.



Ειδικό μήνυμα στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση απέστειλε ο Βούλγαρος πρόεδρος, Ρούμεν  Ράντεφ.

«Οι αιώνιοι δεσμοί μεταξύ του βουλγαρικού και του ρωσικού λαού έχουν αντέξει πολλές πολιτικές καταιγίδες και προκλήσεις της εποχής, έχουν βαθιές ιστορικές, πολιτιστικές και πνευματικές ρίζες που περνούν μέσα από την Παιδεία, την Ορθοδοξία και το όνειρο της ελευθερίας. Χιλιάδες Βούλγαροι που έχουν συνδέσει το επαγγελματικό ή προσωπικό τους προορισμό με τη Ρωσία, το Εθνικό Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να βρεθεί μια σύγχρονη διάσταση αυτών των ισχυρών ιστορικών δεσμών και ένα σημάδι ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών μας έχουν ένα σταθερό μέλλον.
Όχι μόνο διατηρούνται οι παραδόσεις φιλίας και συνεργασίας, αλλά πάνω από όλα χτίζεται μια γέφυρα προς το μέλλον. Δεν ενισχύεται μόνο η κατανόηση μεταξύ Βουλγαρίας και Ρωσίας, αλλά η σχέση μεταξύ των γενεών».



Ο πρόεδρος του εθνικού κινήματος «Ρωσόφιλοι» Νικολάι Μαλινόφ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Tass τόνισε ότι το έργο της οργάνωσης στοχεύει στην ανάπτυξη σχέσεων και προσέγγισης με τη Ρωσία.

«Αυτή η 16η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην 140η επέτειο από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Βουλγαρίας και το σύνθημα  της εκδήλωσής μας είναι ‘Η Ευρώπη είναι ισχυρότερη με τη Ρωσία’».


Σχολίασε, επίσης, τις κατηγορίες που του αποδίδονται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας:


«Εγώ, ο ηγέτης του κινήματος των Ρωσόφωνων, μαζί με τους 15 συνεργάτες μας, κατηγορηθήκαμε για κατασκοπεία, το αστείο είναι ότι κατασκοπεύουμε προς όφελος των οργανώσεων – του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών και της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Λευκός Αετός». Οι εισαγγελείς μας φαίνεται να είναι οι πρώτοι εισαγγελείς στην ιστορία που προσπαθούν να αποδείξουν την κατασκοπεία υπέρ μιας ΜΚΟ. Παρεμπιπτόντως αυτό το σκάνδαλο είχε θετική επίδραση στην προσέλευση των συμμετεχόντων, που συνήθως ήταν 14-15 χιλιάδες και σήμερα είναι πολύ περισσότεροι», είπε ο Μαλινόφ.


epicenter.bg


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr