Κεραυνός χτύπησε σερβικό κυβερνητικό αεροσκάφος με τον υπουργό Εξωτερικών



Σεπτέμβριος 3, 2019. 17:39

Πραγματικό δράμα στον εναέριο χώρο της Σλοβενίας. Κεραυνός χτύπησε το αεροσκάφος ‘Φάλκον’  της σερβικής κυβέρνησης, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών,  που πετούσε προς την Λιουμπλιάνα.



Ο έμπειρος και ψύχραιμος πιλότος κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Λιουμπλιάνα και ο υπουργός Ίβιτσα Ντάτσιτς συνέχισε το ταξίδι του προς την Μπλέντ, όπου έλαβε μέρος στο Στρατηγικό Φόρουμ.


«Ο πιλότος ήταν ψύχραιμος. Ήταν άσχημη στιγμή, αλλά μου είπαν  ότι το αεροπλάνο δεν έπαθε πουθενά ζημιά. Συνεχίσαμε. Ακούστηκε μια έκρηξη, είδα μια αστραπή. Κανείς δεν μπορούσε να κάνει τίποτε», δήλωσε ο Ντάτσιτς στα σερβικά μέσα ενημέρωσης για το περιστατικό.


Το συμβάν έγινε πάνω από την Λιουμπλιάνα, όπου τα αεροπλάνο πετούσε μέσα σε καταιγίδα. Μεγάλες καταιγίδες χτύπησαν τη Σλοβενία και την Κροατία, που μέσα σε δύο ώρες καταγράφηκαν  πάνω από 20 χιλιάδες κεραυνοί.


kanal5.com.mk


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr