Διακυβερνητική Επιτροπή για τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της λίμνης Οχρίδας



Σεπτέμβριος 17, 2019. 22:26


Τίρανα/Σκόπια.


Η δημιουργία Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη Διατήρηση της Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Λίμνης Οχρίδας (ή Αχρίδας),  αποτέλεσε το επίκεντρο των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού της Αλβανίας, Έλβα Μαργαρίτι με τον υπουργό Διασποράς της Βόρειας Μακεδονίας, Έντμοντ Αντέμι, γράφει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ATA.


Η Μαργαρίτι είπε ότι η συνάντηση ήταν μέρος της απόφασης της Επιτροπής για την Παγκόσμια Κληρονομιά να κηρύξει την αλβανική περιοχή της λίμνης Οχρίδας  ως παγκόσμιας εμβέλειας.


Σύμφωνα με την ίδια, η δημιουργία μιας διακυβερνητικής επιτροπής είναι σημαντική για τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.


«Στο πλαίσιο της απόφασης της Επιτροπής για την Παγκόσμια Κληρονομιά να κηρύξει την αλβανική περιοχή της λίμνης Οχρίδας ως παγκόσμια κληρονομιά, πραγματοποιήσαμε τη συνάντηση για τη σύσταση μιας διακυβερνητικής επιτροπής για τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αυτής της περιοχής. Είμαστε βαθιά πεπεισμένοι ότι από κοινού μπορούμε να εκπληρώσουμε όλες τις συστάσεις της UNESCO για τη διατήρηση της κοινής παγκόσμιας κληρονομιάς», δήλωσε η Μαργαρίτι.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr